Ine van der Horn in atelier. Fotografie Boris Schmidt.

Fotografie Boris Schmidt.

Over Ine van der Horn

Ine van der Horn, beeldend kunstenaar uit Utrecht, maakt (delen) van menselijke figuren. Materialen waarmee zij werkt zijn leer en papier gecombineerd met glas, textiel, metaal of hout. De werken kunnen ook als groep worden gepresenteerd, die uit meerdere menselijke vormen bestaat. Binnen de context van dit geheel staat elke figuur op zich en vertelt een eigen verhaal. 

De werken van Ine verbeelden de dieper gelegen lagen van de mens. Het werk laat de toeschouwer nadenken over zichzelf en roept vragen op. Hoe sta je zelf in het leven? En in de maatschappij? Het werk functioneert als een spiegel waarin ieder in het werk kan zien wat hij of zij wil zien. Voor iedereen is dit anders. Wat de toeschouwer ziet vertelt veel over zijn of haar ervaringen in het leven.

Het enthousiasme, de passie en openheid van Ine maken dat de toeschouwer geboeid wordt door het verhaal achter elk werk. Ze wil graag het verhaal van de toeschouwer horen en vertaalt dat verhaal door naar het kunstwerk dat men zojuist ervaren heeft. Door deze ontmoetingen en verhalen ontstaan ideeën voor nieuwe werken.

Wil je meer info? Neem dan contact op.